NOVICE

04.02.2017 - KK Plama Pur : KK Celje (68:62)

Po dveh težkih porazih je v štirinajstem krogu 2. SKL članska ekipa Plame-pur na domačem parketu pričakala ekipo ECE Celja.
V tekmo so naši fantje vstopili slabše in po prvi četrtini zaostajali za 3 točke. V drugi četrtini pa so pokazali prav obraz in z dobro obrambo in mirno igro v napadu odšli na daljši odmor z osmimi točkami prednosti. Sledila je slaba tretja četrtina kjer so Bistričani z nekaj zgrešenimi meti in izgubljenimi žogami ponudili Celjanom priložnost za povratek. Sodniki so v tej četrtini kar nekajkrat zapiskali v korist gostov, kateri so končali četrtino le z dvema osebnima napakama. Do konca četrtine so gostje celo povedli za točko. Sledila je zadnja četrtina kjer so prve 4 minute obe ekipi bile izenačene, nato pa je sledila serija osmih zaporednih točk domačinov kateri so si priigrali prednost šestih točka. Nato je Koštomaj z zadetima prostima metoma zmanjšal razliko na 4 točke vendar je Zalar na drugi strani odgovoril z trojko, nato pa še Brlan z zadetima prostima metoma potrdil zmago domačinov. To tekmo so naši fantje zelo dobro izvajali proste mete in od 23 poskusov zadeli devetnajstkrat, kar je nadpovprečno za člansko ekipo.07.01.2017 - KK Parklji : KK Plama Pur

Članska ekipa je v prvi tekmi v letu 2017 gostovala v Ljubljani pri ekipi Parkljev.
Ker so naši fantje proti ekipi Parkljev igrali že v Pokalu Spar, kjer so Parklji zmagali, niso hoteli ponoviti istih napak in tudi v prvenstvu izgubiti proti njim. Zato so Bistričani bili odločni, da dokažejo, da so boljša ekipa. V prvi četrtini smo lahko spremljali izenačen boj kjer so se ekipi izmenjevali v vodstvu. Na koncu četrtine so si Bistričani priigrali tri točke prednosti. V drugi četrtini se je nadaljevala izenačena igra kjer si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti. Na daljši odmor pa so gostitelji odšli z točko prednosti. V tretjo četrtino so malo bolje vstopili gostitelji, vendar se Bistričani niso kar tako vdali. Po dobrih petih minutah igre drugega polčasa pa je bil trener domače ekipe kaznovan z dvema tehničnima napakama zaradi nespoštljive komunikacije z sodniki in tako izključen iz tekme. To so naši fantje dobro izkoristili in si do konca četrtine priigrali 6 točk prednosti. Vendar se Ljubljančani niso predali in po dosojeni drugi nešportni napaki Hreščaka kar je pomenilo, da je izključen iz tekme, izkoristili priložnost in se približali le na dve točki zaostanka. Kar pa ni bilo dovolj za preobrat in končno zmago. Z zadetimi prostimi meti Zalarja in Brlana v končnici smo se zmage veselili Bistričani. Naziv MVP-ja kroga pa trenutno (ena tekma kroga še ni odigrana) pripada Zalarju, ki je tekmo zaključil z 23 točkami, 6 skoki, 6 podajami in 6 ukradenimi žogami. Izkazal se je tudi Srebovt z 22 točkami, 6 skoki in 4 podajami ter Brlan z 18 točkami, 3 skoki in 4 podajami.15.12.2016 - KK Plama Pur : KK Ilirija (63:91)

Članska ekipa je tekmo 9. kola proti Iliriji odigrala v četrtek zaradi odsotnosti trenerja Roka Dežmana, ki je z reprezentanco odpotoval v Turčijo na evropsko prvenstvo U-18.
Ekipa Ilirije, katera je favorit za osvojitev naslova 2. SKL in katera je sestavljena iz izkušenih igralcev je žal
bila pretrd oreh za naše člane. Bistričani so se prvo četrtino dobro upirali nasprotniku in po prvih desetih minutah vodili za točko. Ilirija se je večji del tekme branila z consko obrambo, kar je Bistričanom delalo kar nekaj težav. Tako so do polčasa gostje povedli že za 9 pik. V drugem polčasu je njihovo vodstvo žal le še naraščalo. Naši fantje niso našli odgovora kako zaustaviti razigranega in izkušenega Jagodnika in Modrića, Cvetkovič pa je bil razpoložen izza črte za tri točke in zadel 5 trojk. Priložnost za igro so dobili tudi mlajši igralci naše članske ekipe in jo lepo izkoristili. Žal je Ilirija zmagala z visoko razliko ampak sezone še zdaleč ni konec tako, da je pred Bistričani še veliko dobrih, zanimivih in težkih tekem. Plama- pur po devetih kolih zaseda 4. mesto druge Slovenske košarkarske lige.10.12.2016 - Mesarija Prunk Sežana : KK Plama Pur

Ta vikend je potekalo 8. kolo 2. SKL, v katerem so naši člani odšli na težko gostovanje k neporaženi ekipi Sežane.
Tekma je bila, kot smo pričakovali, pravi derbi kola, zmagovalca pa smo dobili šele z zadnji sekundi tekme. V športni dvorani v Sežani je naše fante prišlo podpirat tudi veliko število Bistričanov. Pričakovali smo trdo in izenačeno tekmo in takšna je tekma tudi bila. Po začetnem vodstvu Sežane 5:0, so se naši fantj
e zbudili in zaigrali ter po ukradeni žogi in zabijanju Hreščaka prešli v vodstvo. Do polčasa smo lahko spremljali zelo izenačeno tekmo v katero si nobena od ekip ni mogla priigrati večje prednosti. Tako so na daljši odmor Bistričani odšli z samo tremi točkam prednosti. Tretjo četrtino so Bistričani začeli bolje in povedli za 8 točk. Po nekaj čudnih sodniških odločitvah pa so Sežančani uspeli znižati prednost. Vseeno je Bistričanom uspelo minuto in pol do konca tekme ustvariti prednost osmih točk, kar pa na žalost ni zadostovalo za končno zmago. Našim fantom je v zadnji minuti padla koncentracija kar so igralci nasprotne ekipe izkoristili in rezultat izenačili. Tako smo spremljali izenačeno tekmo do zadnje sekunde, ko je Korošec zadel čuden met čez roko in zmaga je žal ostala v Sežani. Našim fantom lahko čestitamo za prikazano igro in borbo, žal pa je na koncu zmanjkalo malo koncentracije in moči da bi zmago odnesli domov.


03.12.2016 - KK Plama Pur : KK Konjice


Ta vikend je potekalo 7. kolo 2. SKL, v katerem je naša članska ekipa v domači dvorani pričakala ekipo iz Konjic.
Na začetku so Bistričani prevzeli pobudo in hitro povedli z 10:3, kar je trenerja gostujoče ekipe prisililo, da vzame minuto odmora. Po minuti premora so se Konjičani prebudili in do konca prve četrtine rezultat izenačili na 15:15. V drugi četrtini je sledil izenačen boj. Nobena ekipa si ni mogla priigrati večje prednosti vse do konca četrtine, ko je Muzel zadel trojko z katero so Konjičani na polčasu povedli za 3 točke. Drugi polčas so bolje začeli gostje, ki so izkoristili nezbranost naših fantov, ukradli nekaj žog in zadeli odprte mete. Bistričanom nikakor ni stekla igra v napadu in met z razdalje. To so gostje izkoristili in vodstvo počasi povečevali. Vendar se naši fantje niso predali. Borili so se do konca in minuto pred koncem tekme, ko je rezultat kazal 57:66 v prid gostom, je Srebovt zadel tri težke mete za tri točke, kar pa na žalost ni zadostovalo, da bi zmaga ostala v domači dvorani. Konjičani so na koncu slavili z rezultatom 66:73. Hreščak to tekmo žal ni mogel odigrati po svojih zmožnostih zaradi močnega prehlada. Fantje bodo poraz poskušali hitro pozabiti in že naslednji vikend presenetiti neporaženo ekipo Sežane v njihovi dvorani.
Članska ekipa po sedmih kolih zaseda 4. mesto na lestvici.26.10.2016 - KK Elektra : KK Plama Pur


Ta vikend je potekalo 6. kolo 2. SKL, v katerem je naša članska ekipa gostovala pri lanskem prvoligašu Elektri iz Šoštanja.
Šoštanjčani so presenetili z consko obrambo že na začetku tekme in tako delali kar nekaj težav našim fantom. Po nekaj čudnih sodniških odločitvah so bili naši ključni igralci tudi obremenjeni z osebnimi napakami, met iz razdalje pa nikakor ni stekel. Tako so po prvi četrtini igralci Elektre vodili za 8 točk. Kljub temu se Bistričani niso vdali in do polčasa prišli do vodstva dveh točk. V drugem polčasu so Šoštanjčani nadaljevali z consko obrambo. Z igro pod košem in prodori pa je našim fantom uspelo povečati vodstvo na 7 točk, kar je zadostovalo za končno zmago in nov par točk. Plama-pur po šestih krogih zaseda 3. mesto v 2. SKL.

 Arhiv novic iz prejšnjih sezon si lahko ogledate TUKAJ!

 

GENERALNI SPONZOR

 

 

SPONZORJI

               

     

 


Tomaž Slavec -
novi predsednik
KK Plama Pur


TV Koper - Športna mreža

Plama-LTH Škofja Loka

07.02.2014


TV Koper - Športna mreža
Plama-Šenčur
11.11.2013


SLO Basket - Final 8

Plama pur-Krka N. Mesto

07.02.2013


RTV SLO 1 - Odmevi
Veliko srce KK Plama
13.01.2013

HIMNA KK PLAMA PUR
   

POVEZAVE

SLEDITE NAM